Moderne kunst met dieren

rotswandschilderingDieren zijn van oudsher al een veelvoorkomend onderwerp voor kunst. Zelfs op de rotswandschilderingen van onze voorouders werden al dieren afgebeeld. In bijna elke kunstvorm zijn er wel voorbeelden te vinden waarin dieren centraal stonden. Zo zijn er vele schilderijen, fresco’s en beelden gemaakt met dieren erin verwerkt.

Aparte nieuwe variaties

Behalve de wat meer traditionele kunstvormen, lenen dieren zich natuurlijk ook uitstekend voor kunst die wat experimenteler is. Zo heeft kunstenaar Sean Avery, die eigenlijk illustrator van beroep is, op een wel heel interessante manier sculpturen van dieren gemaakt. Hij heeft deze beelden namelijk niet van traditionele materialen gemaakt, maar van diverse oude cd’s. Van deze cd’s heeft hij kleinere stukjes gemaakt, die hij vervolgens tot prachtige kunstwerken van dieren heeft verwerkt. Hieronder zie je een van zijn werken, een schitterende valk.

valk-sean-avery

Moderne dierenkunstenaars

Er zijn ook kunstenaars die zich volledig hebben toegelegd op het maken van kunstobjecten van dieren. Zoals bijvoorbeeld deze schapen, die zijn gebaseerd op zwerfstenen die oorspronkelijk uit Scandinavië komen, maar in door de Tweede IJstijd meegevoerd zijn naar Nederland. Door er een zwarte vorm van een schapenkop op te zetten en eventueel wat poten als benen eronder te zetten, is het geheel direct als schaap herkenbaar.

stenen-schapen

Gepersonaliseerde kunst

Als je zelf een dierenliefhebber bent, is het natuurlijk leuk om zo’n soort kunstwerk in huis te halen. Het is nog leuker om een kunstwerk een persoonlijk tintje mee te geven dat echt bij jou of je inrichting past. Je kunt hiervoor een kunstenaar, zoals bijvoorbeeld Sean Avery, vragen om een kunstwerk speciaal voor jou te maken, al zit hier natuurlijk vaak wel een bijpassend prijskaartje aan vast. Nog leuker is het om zelf creatief aan de slag te gaan. Bovendien is het dankzij nieuwe technieken zelfs voor mensen met twee linkerhanden mogelijk om een eigen kunstwerk te maken.

Ontwerp je eigen kunstwerk

houten-hond-printEr is een nieuwe trend in opkomst, die het voor iedereen mogelijk maakt om zelf kleine kunstwerkjes te maken: het bedrukken van houten dieren, zoals honden, katten of schapen. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over netjes uitzagen van een vorm uit een mooi stuk hout en hoef je deze vervolgens ook niet zelf te beschilderen. Je levert simpelweg je ontwerp aan bij een gespecialiseerde drukker, die jouw ontwerp vervolgens op het gewenste houten dier kan drukken. Op die manier kun je als dierenliefhebber je huis toch heel eenvoudig verfraaien met je eigen persoonlijke dierenkunstwerken.

Comments are closed.