Fotograferen met je smartphone

Vroeger waren alleen echte fototoestellen geschikt om te fotograferen, maar die tijd is inmiddels al lang voorbij. Spiegelreflexcamera’s, digitale camera’s en wegwerpcamera’s, heb tegenwoordig niet meer nodig om goede foto’s te maken.

De meeste mensen hebben tegenwoordig altijd een hele goede camera op zak. De mobiele telefoons van nu, de zogenaamde smartphones, beschikken bijna allemaal over een hele aardige camera. De nieuwste modellen van bijvoorbeeld Samsung of HTC beschikken vaak over een 8 megapixel camera. Ook de populaire iPhone 5 heeft zo’n camera. Met deze toestellen kun je dus elk moment op een kwalitatief goede manier vastleggen.

Er zijn echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je met je mobiele telefoon gaat fotograferen, want hoe je het ook wendt of keert, het is anders dan met een écht fototoestel. Zo moet je goed opletten met de belichting. De meeste camera’s op smartphones hebben wel een flitser, maar niet allemaal. Vaak is het veel mooier om in natuurlijk licht te fotograferen. Ook de afstand tot het object of de persoon die vastgelegd wordt moet niet te groot zijn. Als je te veel inzoomt komt dat de kwaliteit van de foto’s niet ten goede.

Verder is het ook belangrijk om je telefoon goed stil te houden. Trillende handen werken ook niet echt in je voordeel! Zet je foto’s altijd op je computer. Met software kun je vaak je foto’s bewerken, waardoor ze nog mooier worden dan ze al zijn. Maar de beste tip is nog wel: experimenteer! Ga aan de slag met alle mogelijkheden die het toestel heeft en test ze vooral uit, dat komt het plezier in mobiel fotograferen zeker ten goede.

Instagram is de mooiste app tot nu toe!


 

Comments are closed.